Colorado, dag tre

 

 

 

IMG_3605

Den tredje dagen startet vi egentlig med en ekstra familiefrokost, og litt ekstra familiebesøk som ikke var helt etter planen. Derfor vil jeg heller vise fram kuene, og en bitte liten del av ranchen vi fikk bo på.

IMG_3637 IMG_3643 IMG_3661

Hva er vel bedre enn å få bo på en ranch en liten helg? Jo, å bo på en fungerende ranch, med kuer, bøfler og påfugler som løp rundt omkring. Dessverre var bøflene for langt unna og påfuglene for sky til å bli fotografert.. Men heldigvis var ikke kuene så vanskelige å be.

IMG_3680

Vi kjørte langsmed fjellene for å komme til Boulder, en liten by ved foten av fjellene, med et stort universitet og mange små sjarmerende butikker. Vi ble gående opp og ned Pearl Street, som på en søndag ettermiddag var fylt med familier, turister og lokale. Litt som Karl Johan, bare enda mindre og enda mer sjarmerende.

IMG_3701

IMG_3707

Da vi fant oss en mochi-bar ble det selvsagt et stopp, med guava mochi til meg. Små japanske søtsaker, iskrem dekket med en deig laget av ris og mel. Perfekt sånn midt i mellom måltider.

IMG_3710IMG_3717 IMG_3691  IMG_3720IMG_3735

Vi kjørte inn til Denver igjen, for å rekke middag. Shirley hadde bestilt bord på sin favoritt-restaurant, men først hadde vi et par timer til å utforske byen igjen, og vi parkerte ved denne parken. En slik skulle jeg gjerne hatt tilgang til i Lincoln, en liten elv og badeplass med akkurat nok strand og gress til at det var plass til alle.

IMG_3744

I det klokken ble fem sto vi utenfor Root Down og ventet på at dørene skulle åpne. Restauranten er bygget i en gammel bensinstasjon, og i blomsterbedene utenfor dyrker de egne grønnsaker og urter som brukes til matlagingen daglig.

IMG_3770

På søndager er de åpne for brunch, før de stenger og åpner igjen for middag klokken fem. Vi lot oss ganske raskt friste av 3-retters menyen, og bestilte cocktails og tre lokaldyrkede, organiske og made from scratch retter til hver. Søtpotet-falafler, laks med quinoa og bread-pudding med ingefær og bringebær is til meg. Pluss en sweet corn risotto på deling.

IMG_3776

IMG_3781

Cafe No Se; Blanco Tequila, Mezcal, Leopold Bros. Peach, Yellow Chartreuse, Cayenne, Honey, Lime. Helt fantastisk, søt, spicy og akkurat passe bitter.

IMG_3784IMG_3787
Perfekt stekt laks med rødbete-fennikel-slaw, quinoa-tabbouleh og solsikkefrø. Så fantastisk ferskt og smakfult. Sånne steder som dette er en av de beste sidene ved å kunne reise rundt i dette store mat-landet. Spesielt når økologien og helsefaktoren er blitt sånn en trendy sak, det gjør det så mye lettere å være både vegetarianer, men også klar over hva det er man putter i seg.

IMG_3788

Sweet corn risotto med quinoa, pesto og geiteost, så god at jeg likesågodt lagde min egen kopi like etter jeg kom hjem igjen.

IMG_3789

IMG_3793

Også utsikten da, fra plassen min fra bordet hadde jeg (nesten) full utsikt til Denvers skyline. Selv om restauranten var et stykke utenfor byen, var det verdt turen for å kunne sitte ute på terrassen uten støy og bare nyte utsikten og maten.

IMG_3801

Planen for dagen var egentlig Denver, fra begynnelse til slutt, men av diverse grunner kom vi oss ikke helt inn i byen før rundt halv ni tiden. Vi rakk en kjapp sightseeing runde med kameraet, før vi gikk på Starbucks/do-jakt og kjørte tilbake igjen i det det ble mørkt.

IMG_3807IMG_3814IMG_3818IMG_3819IMG_3826

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s