Pepe´s

Torsdag morgen snek jeg meg ut av senga mens Jonas fortsatt sov for å lese, men ble overrasket av en melding fra Grandma istedet. Hvem kan vel takke nei til lunsj-invitasjon med ordene “potato pecan cheesecake with coconut date crust with agave Captain Morgan rum sauce”?

Restauranten Pepe´s drives av Pepe, som også lager all maten og trasker rundt i lokalet med kokkelue og forkle på. Pepe er sykkelentusiast og veggene er dekorert med kunst laget av gamle sykkeldeler. Han arrangerer også sykkel-møter og bytte-arrangementer, og restauranten har akkurat byttet lokale og er omringet av rare små bruktbutikker og nerdehimmelen, Gauntlet Games. Maten er 100% vegetariansk, og med unntak av små innslag av valgfri ost, nærmest vegansk også. Menyen består av tre hovedretter, suppe, chips og en burrito, pluss dessert og dagens lemonade. På fredag serverte de agurk-lemonade, kaken beskrevet tidligere og avocado-cheesecake.

Vi bestilte chips med hjemmelaget salsa, hun gresskarsuppe og jeg en enchilada-tallerken; mais tortillas med squash og mandel-mole saus, med sorte bønner og lime-ris. Lokalet var lite, sparsomt dekorert med unntak av sykkel-skallene og sterke farger på veggene. Maten var fantastisk, og servicen god og veldig vennlig.

pepes pepes1 pepes2 pepes4 pepes5 pepes6 pepes7 pepes8 pepes9 pepes10

Det er sånne ting som dette som gjør det fint å gå på skole i en liten by, for plutselig dukker fine små steder opp. Lokaleide med hyggelig personale og ekte glede over hver eneste kunde som kommer inn døren. Få, men kjempe gode, valg på menyen, lave priser viten om at de bruker så mange lokale og organiske ingredienser som mulig. Utvalget og menyen varierer utifra sesongen og etter hva de kan få tak i fra lokale bønder.

Jeg vet ikke om jeg har overtalt noen til  å ta turen helt til Lincoln, men kanskje du en gang kjører igjennom eller finner turen hit helt på egenhånd, og da er slike tips gode å ha med seg! Liker jeg å tenke, da.
Pepe's Bistro on Urbanspoon

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s